post-title De ervaringen van Rob & Lizzy van Gent met de gemeente Zeewolde http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/48e536c34670477db6569b4a2700553c.jpg 2018-01-03 16:46:33 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

De ervaringen van Rob & Lizzy van Gent met de gemeente Zeewolde

De ervaringen van Rob & Lizzy van Gent met de gemeente Zeewolde

Onze ervaringen met de Gemeente Zeewolde

Het was december 2004 dat wij onze woning op kavel 94 konden betrekken. Wij verdeelden onze tijd al langer op onze woonplekken in Frankrijk en Nederland. Dit wilden wij graag zo voortzetten. Wij zijn naar het Gemeentehuis van Zeewolde gegaan om ons te informeren wat het standpunt van de Gemeente was m.b.t. het verblijven op het park. De dienstdoende beambte zei ons dat er geen enkele restrictie was mits wij ons maar aan de zgn. 40/12 regeling zouden houden. Wel zou er gehandhaafd worden op het park..
We hebben de jaren er na 1 keer de handhaver aan de deur gehad. Na een toelichting van ons zei deze dat het in orde was.

De woning was onze “pied-à-terre” in Nederland totdat een zekere mijnheer H. ons verzocht de woning voor 6 maanden te willen huren.
Daar zijn wij op in gegaan.
De eerste maand heeft de heer H. de huur correct betaald.
Daarna vond hij het welletjes en betaalde niet meer.
Uiteindelijk hebben wij via een gerechtelijke procedure de heer H. per 1 november 2010 de woning uit gekregen. De heer H. is met de noorderzon vertrokken en heeft ons achtergelaten met een verwaarloosde woning en een oninbare vordering aan achterstallige huur- en gas-, water-, elektriciteit kosten.

Waar wij toen achter kwamen was dat de heer H. zich had ingeschreven als hoofdbewoner van onze woning bij de Gemeente Zeewolde, maar zich niet meer had uitgeschreven.

Diverse malen zijn wij bij de Servicebalie van de Gemeente Zeewolde  geweest om te vragen of er nog iemand op ons adres stond ingeschreven. De ene beambte zei van wel, de andere van niet. Namen werden er niet genoemd.
Vanaf het moment dat je meldt eigenaar te zijn van een woning aan de Bosruiterweg 25 verandert de houding van de ambtenaar en ontstaat er een sfeer van groot wantrouwen richting de bezoeker.
Wij kregen zelfs de mededeling dat er niemand stond ingeschreven terwijl wij het aan de heer H. toegezonden stembiljet, bezorgd op ons adres, voorlegde. Een rood hoofd en chagrijn was naast de opmerking ”dat wij het zelf maar moesten uitzoeken”. Daar konden wij het mee doen.
De heer H. was de enige die zich uit het GBA register van de Gemeente Zeewolde kon laten schrijven. Basta.

Op 10 maart 2011 werden wij verrast door een “vooraankondiging last onder dwangsom” van de Gemeente Zeewolde in de bus. Uit visuele en administratieve controle was gebleken dat de heer H. nog steeds in onze woning verbleef.
De beste man verbleef er al 4 maanden niet meer.

Na onze zienswijze te hebben gegeven heeft de Gemeente ons medegedeeld “de handhaving permanente bewoning” te staken.
Natuurlijk hebben wij de afdeling Handhaving gemeld dat de heer H. nog steeds ten onrechte op ons adres stond ingeschreven.
Dat ging echter buiten hen om en zij moesten er vanuit gaan dat wat in de GBA staat juist is.

Vervolgens hebben wij meerdere keren middels een aangetekende brief een zogenaamd “verzoek tot onderzoek” ingediend bij de Gemeente Zeewolde om de heer H. uitgeschreven te krijgen.

Tot onze grote verbazing ontvingen wij op 21 oktober 2011 wederom een aangetekend schrijven “vooraankondiging last onder dwangsom” van de Gemeente Zeewolde, want uit administratief en visuele controle was gebleken dat de heer H. nog steeds verbleef op ons adres op het park Horsterwold.
De heer H. stond immers nog ingeschreven in het de GBA van de Gemeente Zeewolde en daar haalt de afdeling Handhaving mede zijn informatie vandaan.
Overigens moet “De handhaver” buitengewoon slechte ogen hebben, want meer dan 8 maanden waren alle gordijnen dag en nacht open en stond er geen enkel meubelstuk in het huis.

Wederom konden wij bewijzen dat de heer H. er niet meer verbleef en werd er op 11 november 2011 de “ handhaving permanente bewoning” gestaakt.

Wij hebben overigens nog nooit van de Gemeente Zeewolde vernomen dat de heer H. is uitgeschreven uit de GBA.

Rob & Lizzy van Gent

Delen wordt op prijs gesteld: #vandroomtotdrama, #buitenplaatshorsterwold