post-title Een droom die in duigen viel… http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2216.jpg 2018-01-28 01:20:59 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Een droom die in duigen viel…

Een droom die in duigen viel…

Ooit hadden wij een droom: wij wilden heel graag ons eigen huis bouwen.

Omdat mijn man uit een handige familie komt en al vaker recreatiewoningen in eigen beheer had ontworpen en gebouwd, leek onze droom in 2007 uit te komen op  #buitenplaatshorsterwold.

Per toeval stuitten we op een advertentie van een aantal kavels op #buitenplaatshorsterwold en we zijn naar Zeewolde gereden. Wij zijn over het park gaan lopen en hebben mensen aangesproken. Het was een mooie zomerdag, het park was prachtig, rustig en iedereen die je tegenkwam was positief over de situatie op #buitenplaatshorsterwold.

We zijn meerdere keren gaan kijken in zowel het weekend als op doordeweekse dagen. Zo belangrijk om de sfeer op een park te proeven!(We hadden al ruime ervaring op vakantieparken, hadden al vaker vakantiewoningen ontworpen en gebouwd)

In de zomer van 2007 leek er nog geen vuiltje aan de lucht en bovendien wilde ik een appeltje voor de dorst voor later. Ik heb geen pensioenopbouw, dus een mooie recreatiewoning leek ons een goede investering voor later.

Wij hebben de kavel gekocht en zijn ons gaan oriënteren op hypotheken en bouwfabrieken. Want dit huis werd een veel groter project en de bedoeling was om een casco te laten neerzetten en daarna zoveel mogelijk zelf af te werken. Mijn man houdt van klussen!

Gedurende dit proces overkwam ons een aantal vervelende situaties; waaronder baanverlies en gezondheidsproblemen.

Het zag er ineens in alle opzichten een stuk minder rooskleurig uit voor ons.

Met het tot ons beschikking staande budget konden we geen heel huis bekostigen, maar om het zelf af te bouwen, daar hadden we de energie ook niet meer voor.

Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het beter was om onze droom op te geven en de kavel ter verkoop aan te bieden.

Helaas volgde toen de grootste deceptie van dit hele verhaal! Eerst was het een enorme zoektocht naar een makelaar die onze kavel ter verkoop wilde aanbieden. Reden: “omdat er van alles bleek te spelen op het Hosterwold”.

Omdat we daar niet vaak meer kwamen (er was immers niets behalve een stuk grasland) werd ons een en ander duidelijk tijdens een ALV.

We zaten met onze oren te klapperen toen we hoorden dat de 40/12 regeling ineens ter dicussie stond, er in grote getale (Poolse) arbeiders in huizen op het park “logeerden” en dat er steeds vaker door gemeentelijke ambtenaren werd gecontroleerd om permanente bewoning tegen te gaan. Mensen die daardoor overspannen zijn geworden, hun huis noodgedwongen moeten verkopen en dat dit de gemeente Zeewolde en haar bewoners enorme sommen geld kost.

Als we nu al eens op het park kwamen dan voelden we dat de sfeer aan het veranderen was. Er waren geen mensen meer op het park overdag. Althans, we zien we nooit meer bekenden, het is er uitgestorven. Het voelde er nu grimmig in plaats van vredig.

Wij hebben van alles geprobeerd om onze kavel te verkopen, helaas tot nu toe zonder succes ook al zijn we enorm in prijs gezakt. Door deze situatie staat ons privéleven al jaren behoorlijk stil.

We wonen noodgedwongen in een dure huurwoning omdat kopen niet kan. Ons spaargeld zit immers in onze kavel op Park Horsterwold.

We hebben een molensteen om de nek, want iedere maand kost die grasmat ons een schep geld aan parkkosten etc. Verkopen lukt momenteel niet eens meer tegen een bodemprijs, want wie wil er nu investeren in deze situatie?

Ook wij zitten dus al een decennium klem en we willen eigenlijk nog maar een ding: onze kavel kunnen verkopen tegen een redelijke prijs zodat we verder kunnen met ons leven en niet meer op een houtje hoeven bijten.

Conclusie: Wij zijn onze droom kwijt, ons pensioen en hebben nu ook nog voor de rest van ons leven elke maand extra kosten. Hoelang houden wij dit nog vol?

Ooit wel eens contact gehad met de gemeente Zeewolde. Hun reactie: “dan had u het maar niet moeten kopen en dit komt door de crisis”. Met andere woorden: eigen “schuld, dikke bult en zoek het maar uit!”

Inmiddels kan iedereen, die wel eens een krant leest, weten dat de crisis inmiddels achter ons ligt en dat huizen in waarde zijn gestegen. Recreatieobjecten zijn juist in deze tijd zeer gewild als beleggingsobject! Dus hoe komt het dat ons mooie park zo ondergewaardeerd wordt?

Voor ons duurt deze nachtmerrie al 10 jaar!!!Het enige wat wij willen is een oplossing die voor alle partijen gunstig is.

Dus keer deze impasse om in een win-win situatie. Nu zijn er alleen maar verliezers.

Laat er een oplossing komen voor ons allemaal!

Een wanhopige kaveleigenaar.

 

Vooralsnog graag anoniem plaatsen.