post-title Feiten Handhaving: De bodemloze put. http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2250-e1508246551602.jpg 2017-10-15 00:03:24 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Feiten Handhaving: De bodemloze put.

Feiten Handhaving: De bodemloze put.

Zoals in Feiten Handhaving: The never ending story is aangegeven Is een handhaving op Horsterwold een bodemloze put. Maar wat kost dat de burger nu eigenlijk dat handhaven. De cijfers liegen er niet om. Veel geld, heel veel geld dat ook beter besteed kan worden. De diverse verenigingen hebben te horen gekregen dat er voor hen geen subsidie in zit wegens de problematiek rondom het sluitend krijgen van de begroting. Maar als het probleem Horsterwold opgelost wordt valt er veel, heel veel geld vrij.

Volgens burgemeester Gorter wordt 85% van het handhavingsbudget aan Horsterwold besteed. In beginsel heeft de gemeente Zeewolde steeds 6 zaken in procedure en voegt daar steeds weer een procedure aan toe, maar wat kost nu een procedure? In de Handreiking voor gemeenten Aanpak onrechtmatige bewoning staat dan ook terecht “Ten slotte vragen ook de te voeren juridische procedures aardig wat capaciteit. Dit alles kost flink wat geld.” Of in de Gooi- en Eemlander “Controle en handhaving kosten immers veel werk en erg veel gemeenschapsgeld.”

Uit de bij de gemeente Zeewolde opgevraagde gegevens blijkt dat alleen al in 2016 € 106.913,– uit gegeven is aan MB-All. Dit zijn alleen nog maar de kosten voor het externe bureau, daarbij komen nog de ambtelijke- en juridische kosten en let wel slechts 6 zaken in portefeuille!! In juli en augustus 2017 schreef de gemeente ineens ca. 60 eigenaren aan, waar in alle gevallen bezwaar op werd ingediend. Slechts weinige zaken hebben stand gehouden. Een bodemloze put is het. De gemeente Giessenlanden is daar ook achter gekomen en waren van mening dat het geld beter besteed kon worden. Zou dat in Zeewolde ook niet beter kunnen?

Verwijzingen:

Handreiking: http://www.jaspervanderwal.nl/docs/onrechtmatige_bewoning.pdf

Gooi- en Eemlander: https://www.gooieneemlander.nl/eemland/soest-stelt-paal-en-perk-aan-illegaal-wonen-op-recreatiepark

Giessenlanden stop met handhaving: http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/giessenlanden-stopt-handhaving-op-recreatieparken.9474446.lynkx