post-title Feiten Handhaving: The never ending story http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2250-e1508246551602.jpg 2017-10-14 23:55:47 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Feiten Handhaving: The never ending story

Feiten Handhaving: The never ending story

Kent u dat? Problemen die je opgelost wil zien, waar je veel tijd, energie én geld in pompt, maar die steeds weer eenzelfde cyclus lijken door te maken, alsof er geen eind aan komt. Dat is precies wat handhaving op Horsterwold is. Eigenlijk is het heel eenvoudig te verklaren. In het begin was er een contract, een contract tussen twee partijen, waar de gemeente Zeewolde als derde partij voorwaarden aan wilde verbinden. Ironisch genoeg is juist dit contract de basis van alle problemen.

Bij de verkoop van een woning, kavel vragen makelaars de koopcontracten op. In dit contract is een bepaling opgenomen namens de gemeente Zeewolde die stelt dat de woning niet voor permanente bewoning gebruikt mag worden en dat de eigenaar/hoofdhuurder de woning minimaal 12 weken per jaar niet mag bewonen! Zie hieronder voorbeelden.

Logisch dat wanneer de gemeente Zeewolde de eigenaar zo ver heeft gekregen die de woning verkoopt, de handhavingsproblematiek bij een volgende eigenaar weer opnieuw speelt. Feitelijk is de handhaving op deze wijze een never ending story en bodemloze put.