post-title Gerechtigheid op Buitenplaats Horsterwold…… http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2278.jpg 2017-11-13 15:20:47 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Gerechtigheid op Buitenplaats Horsterwold……

Gerechtigheid op Buitenplaats Horsterwold……

Vijftien jaar geleden besloot ik een recreatiewoning te laten bouwen in Flevoland. Met de mogelijkheden die ik toen kreeg op park Horsterwold, kon ik mijn wens realiseren….. 365 dagen per jaar ‘recreëren’.

Ik koos met name voor Zeewolde en recreatie omdat dat betrekkelijk dichtbij mijn werk lag en ik daar een ruim stuk grond kon betalen met daarop een ruime bewoning…… eigenlijk een vrij unieke mogelijkheid in Nederland…. je mocht er immers 40 weken per jaar gebruik van maken en een willekeurige 12 weken niet.

Ik bouwde er een woning met goedkeuren van gemeente en ondertekende samen met de notaris de koopakte. Ik hoopte er van de poldernatuur te genieten naast mijn drukke baan, 99 ambities zoals klussen, projecten en reizen. Bovendien heb ik elders in Nederland een stukje grond aan het water waar ik zomers heel graag watersport en kampeer.

Ondertussen heb ik al jaren een zwerfbaan waardoor ik minstens 200 dagen per jaar in het buitenland aan het werk ben en in mijn pionierend bestaan graag een redelijke 120 dagen per jaar tot mezelf zie komen op buitenplaats Horsterwold.

Tot op heden voel ik me bedrogen en bekocht. Ik kocht de woning in 2002 met een zogenoemde 40:12 weken regeling. Een paar jaren later blijkt dit door de gemeente, ZONDER MIJ ERVAN OP DE HOOGTE TE BRENGEN, te zijn veranderd in een 26:26 weken regeling? Als ik van deze benauwde maatregelen op de hoogte was geweest had ik het nooit gekocht. Zeker niet nu ik al een aantal jaren met regelmaat een bedreigende BOA in of om m’n tuin tegen kan komen met een notitieboekje of fototoestel en mijn eigendom staat te begluren met het idee dat er wellicht iemand in mijn huis aanwezig is, of er een auto op de parkeerplaats staat of dat er misschien wel bezoekers en vriend(inn)en op visite zijn. Het doet mij al jaren denken aan verraad en wekt in de sfeer wantrouwen. Ik wil er gewoon 365 dagen per jaar veilig ongestoord kunnen zijn of gewoon 40 weken kunnen slapen in plaats van 26 als ik dat wil…

Nu…. 15 jaar later moet ik het pand onder druk met een dwangsom verlaten. De WOZ is met 50 procent gedaald door allerlei dubieuze misstanden, terwijl dat in heel Nederland 5 tot 15 procent is gestegen .

Ik voel me verjaagd en verdreven uit mijn eigen juist betaalde verblijf. En wel door een ogenschijnlijk ‘handhavend’ gemeente Zeewolde. Via de lukraak strijdlustige besluitvormende positie van gemeente Zeewolde wordt er inbreuk gedaan op mijn welzijn op eigen grond. Zowel het plezier van recreëren of er met passie vertoeven en klussen wordt me afgenomen….. want ik wordt beticht van een zogenoemde ‘permanente bewoner’ omdat er voor mij nergens anders van ‘hoofdbewoning’ sprake zou zijn….

Nu vraag ik me af wat de term ‘permanente bewoning’ eigenlijk betekent…. Of wat ‘hoofdbewoning’ inhoud. Ik kan er in ieder geval geen hoogte van krijgen. Ook de uitleg in het dwangbevel is me een raadsel. De aantijgingen dat je er aangetroffen bent, er auto’s op de parkeerplaats staan, een volle prullenbak of rommel om het huis staat is wat mij betreft een vraagteken…. valt dit nu onder een vorm van recreatie of permanent bewonen? Het is onduidelijk…. Hoe moet dat recreëren er nou toch uitzien….??

En helaas…. ik ben niet de enige…. hier op buitenplaats Horsterwold zijn vele mensen met mij op deze manier bejegend….. Wanneer kan ik gerechtigheid verwachten….??

R. van Leeuwen