post-title Het verdwenen dossier! http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2215.jpg 2017-10-18 12:53:18 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Het verdwenen dossier!

Het verdwenen dossier!

Dit volgende bericht plaatsen we anoniem en hoort natuurlijk bij de hoofdpijn dossiers van mensen die op het park een huis hebben.

Het verdwenen dossier

Op zondag 30 juli stond een politiewagen voor de woning van onze vrienden.

Op de vraag wat er aan de hand was, kregen we het antwoord: dat op dit adres iemand woont die zijn verkeersboetes niet heeft betaald. Zijn auto staat op het grote parkeerterrein en wij gaan hem nu wegslepen.

 

Wij: maar er woont hier niemand. De eigenaar van deze woning woont in het buitenland en de woning staat leeg. Er heeft hier nog nooit iemand ingeschreven gestaan!!

Politie: kijkt u maar op mijn telefoon. Volgens het bevolkingsregister staat dat er op dit adres iemand met een Poolse naam staat ingeschreven.

Wij: om welke auto gaat het? We hebben het kenteken genoteerd en zullen contact opnemen met de eigenaar.

 

’s Maandags na contact te hebben gehad met de eigenaar verzocht hij ons de Gemeente te bellen of het klopte dat er iemand ingeschreven staat.

Wij kregen mevrouw POLDERMAN aan de telefoon. Deze naam weet ik nog omdat op ons park tot voor kort ook een familie Polderman woonde – een van de weinige met een gedoog situatie van de burgemeester – vandaar dat ik de naam niet vergeet.

Zij mocht ons geen informatie verstrekken om privacy redenen. De eigenaar moest zelf contact opnemen met de gemeente.

Dan maar algemene vragen stellen. Mevrouw hoe is het mogelijk dat iemand zich inschrijft op een adres waar geen toestemming voor is gegeven door de eigenaar. Verbaasd stonden wij van het antwoord: dat is ons beleid. Maar u weet als geen ander welke consequenties dit heeft voor de eigenaar want de Gemeente ziet dit als permanent wonen en kan de eigenaar in moeilijkheden brengen. Ach het gaat zo vaak goed en het is ons beleid.

Vreemd want uw beleid is ook dat een eigenaar op zijn adres niet zo maar iemand kan uitschrijven zonder toestemming van de illegale inschrijver. De eigenaar heeft namelijk geen idee wie zich heeft ingeschreven op zijn adres. Vindt u niet dat dit de omgekeerde wereld is. Sorry maar het is ons beleid.

 

Na een paar weken komt de eigenaar naar Nederland en gaat naar het gemeentehuis om te weten wie er eigenlijk in zijn woning staan ingeschreven. Stom verbaasd komt hij terug. Er heeft nooit iemand op het adres ingeschreven gestaan.

Maar we hadden dit toch op de telefoon van de politieman gezien.

 

Omdat het mij niet lekker zit en ik nog geen vorm van dementie heb wil ik nog even met de politieman overleggen. Helaas geen dossier.”