post-title Integriteit in de politiek: Niemand kan zich meer een ‘Schw(h)albe’ veroorloven! http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2018-02-14-om-15.12.05.png 2018-02-14 17:17:35 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Integriteit in de politiek: Niemand kan zich meer een ‘Schw(h)albe’ veroorloven!

Integriteit in de politiek: Niemand kan zich meer een ‘Schw(h)albe’ veroorloven!

Integriteit in de politiek

Gisteren werd breed uitgemeten in de media, dat minister Halbe Zijlstra heeft gelogen over zijn ontmoeting met Poetin in 2006. Zijlstra verkondigde sinds 2006 dat hij daarbij was, maar dat is dus niet waar. De minister heeft een heel verhaal uit zijn duim gezogen en dat als waarheid verkondigd.

Hij is minister; hem geloof je toch? Nou we hebben inmiddels geleerd niemand meer te geloven. Helaas. Want politiek is lang niet altijd eerlijk en transparant. De ene affaire na de andere komt boven water drijven. Treurig dat we allemaal in Nederland zo behandeld zijn en worden. Want van huis uit zijn we géén klagers. We zijn mensen die allemaal kritisch zijn op de maatschappij, sociaal zijn en ook heel graag sociaal willen bijdragen. Zoek je vrijwilligers? Moet er iemand gered worden? Nederland staat dag in dag uit klaar en dat doen we omdat we dit sociale gedrag vanuit buurt (noaberschap), vanuit geloof of vanuit overtuiging zo geleerd hebben. We zijn het prototype ‘mensen niet in de kou laten staan’.

De laatste jaren (tientallen) is dit veranderd. Dit komt ook grotendeels omdat we vinden dat er niet meer geluisterd wordt naar wat er zoal in ons eigen land speelt. De overheid – die we zelf gekozen hebben – blijkt niet altijd dát te vertegenwoordigen wat ze in den beginne aan ons hebben verkocht. De diepe sociaal economische gedachte altijd in goede balans met de democratische gedachte, waarop de inrichting van onze overheid zou moeten berusten, is langzamerhand vervangen door een actieve uitvergroting van het woord ‘sales’. De marketingkant binnen de overheid is zeker doorgeslagen.  Het is treurig en iedereen wordt hierin tekort gedaan. En zeker de mensen die hun handen uit de mouw steken en hard werken óm er iets moois van te maken en op hun oude dag te genieten van wat ze hebben opgebouwd. Zo zat het namelijk in elkaar en zo hebben we het ook allemaal geleerd en bedoeld.

Ook wij van Buitenplaats Horsterwold zijn van die mensen. Rijk zijn we niet. We hebben gespaard, we zijn sociaal en we klagen niet zo snel. Totdat… Deze site staat er bol van. Het is een gevecht van jaren geweest van een ieder van ons onafhankelijk, want we werden onafhankelijk slecht bejegend. En dat, dat is waar het politieke domein, de overheid ons heeft weten te pakken. Wikkend en wegend en ook vanuit een behoorlijke angst dat we wederom vals bejegend zouden worden hebben we – heel slecht dat we dat hebben gedaan – bijgedragen dat er met ons gespeeld is. We zijn geindoctrineerd.

We proberen dan ook om alles zo juist mogelijk te omschrijven en ook trachten we jullie mee te nemen in de ellende die ons is aangedaan. En dat is niet makkelijk, want hoe vertel je iemand die er gevoelsmatig niets mee te maken heeft dat het zo niet door kan. De vragen zullen dan altijd zijn ‘maar waarom nu en waarom hebben jullie dan niet van de daken geschreeuwd dat dit zo niet kan in eerdere instantie’ of ‘waarom ga je niet naar de rechter’. Dat laatste is wel gebeurd, maar een eenling die niet hard durft te schreeuwen en ook niet gewend is te klagen, is gauw een ‘niemand’ in de ogen van de pers of van mensen die er niet dagelijks mee geconfronteerd worden of die liever geen geklaag zien.

Nu maken we ons niet alleen zorgen om ons huis of over onze situatie alleen. We maken ons al geruime tijd zorgen over al wat er in de Gemeente Zeewolde gebeurt. Ooit is ons deze plaats en deze plek verkocht als een nieuwe Gemeente met haar nieuwe enthousiaste groen ontwikkelingen en een heerlijke plek om ouder te worden. Een vrije plek. Als we de ontwikkelingen bekijken en ook de politiek dan zie je – als je er bovenop zit zeker – dat iedereen in Zeewolde tekort gedaan is en wordt omdat deze Gemeente ons allen voorliegt. Inmiddels maken we ons zorgen om de bekrimpingen in uitgaven die speciaal voor kinderen oh zo noodzakelijk zijn.

Hieronder een cynisch stukje naar aanleiding van het debat rondom betrouwbaarheid en Halbe Zijlstra; De toekomst van Zeewolde versus de marketingtrucs van de Burgemeester.

Onze motivatie naar iedereen; Neem vanaf nu niet alles wat de Gemeente zegt voor waar aan, blijf graag kritisch en stel ons gerust vragen. Wij kunnen u over alle ins en outs bijpraten.

Neem nu #gemeentezeewolde. In Zeewolde hebben wij een burgemeester, genaamd Gorter. Ook hij maakt het zo nu en dan wel erg gortig. Hij vertelt regelmatig sprookjes (voor wie in sprookjes gelooft is hij een aanrader) en hij kan ook niet tellen. Zijn genoemde getallen bij de bedrijfskring tijdens de uitreiking van de Zeewolder Ondernemer 2018 van de gebouwde woningen, gevestigde bedrijven etc. waren ronduit niet waar! Maar hij vertelde zijn sprookjes verder door en bouwde kastelen van gebakken lucht in plaats van bakstenen. De ondernemers van #gemeentezeewolde luisterden tijdens de bijeenkomst van de bedrijfskring vol verbazing en fluisterden tegen elkaar “hij liegt”.

En wat staat er nu weer in Blik op Zeewolde? Burgemeester Gorter wil weer een vriendencollege na de verkiezing van 2018. Een college dat elkaar zaken gunt. Wat erg; hij gelooft zelf in sprookjes, of hij heeft niet opgelet, omdat hij toevallig in Raalte was (zijn droomlocatie).

Gunnen? Hoezo gunnen. De burger ziet alleen maar een #leefbaarzeewolde dat alles frustreert. Het begon ooit allemaal met de oprichting van een vriendenclubje, dat het doel had om het plan om een zeeaquarium van het Harderwijkse Dolfinarium in Zeewolde te vestigen (hoe mooi was dit wel niet voor de middenstand geweest van #gemeentezeewolde) te frustreren. En #leefbaarzeewolde heeft nooit opgehouden om de andere politieke partijen dwars te zitten en proberen z’n gelijk te krijgen. En was er een keer een partij of persoon die een succesje haalde dan ging #leefbaarzeewolde met de eer strijken. Pronken met andermans veren dat doen ze. En alle missers van #leefbaarzeewolde van de afgelopen jaren, bijvoorbeeld Zandwinning in Wolderwijd, MFA (scholen in Polderwijk), Polenhotel, Blauwe Diamant, Bibliotheek in/uit de Ravelijn, Buitenplaats Horsterwold, Nieuwbouw zwembad, op slot zetten groei #gemeentezeewolde etc. etc. daar hoor je ze nooit over. Dat is de schuld van een ander geloven ze.

En dat noemt #burgemeestergorter een college dat zo goed met elkaar overweg kan en die elkaar alles gunt. Jeetje dan heeft onze burgemeester zelf te veel sprookjes gelezen. Want burgemeester Gorter “Sprookjes bestaan niet”. Echt niet!!

En nu de moraal van dit verhaal.

Kiezers van #gemeentezeewolde geloof niet alle propaganda van #burgemeestergorter en #leefbaarzeewolde. Ze vertellen sprookjes en sprookjes bestaan niet. Dus gebruik uw gezond verstand en kies voor waarheid en niet voor leugens!

Nu kiezen is vier jaren wachten voordat de fout hersteld kan worden.

En geloof nu maar, dromen zijn (werkelijk waar) bedrog.

Dat is de echte waarheid!

#vandroomtotdrama