post-title Italiaanse maffiaverdachte gepakt in vakantiepark Zeewolde http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2017-10-17-om-16.38.13.png 2011-07-29 16:34:53 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Nieuws

Italiaanse maffiaverdachte gepakt in vakantiepark Zeewolde

Italiaanse maffiaverdachte gepakt in vakantiepark Zeewolde

Een 36-jarige Italiaan is vanochtend in Zeewolde op verzoek van de Italiaanse antimaffia-autoriteiten aangehouden. De man is vermoedelijk betrokken bij het misdaadgenootschap Camorra, dat meldt het Openbaar Ministerie

ANP/REDACTIE 29 JULI 2011, 18:43

De man hield zich schuil op een park met vakantiehuisjes in Zeewolde, daar hij is aangehouden. De Italiaanse justitie had voor hem een Europees arrestatiebevel uitgegeven.

Polverino
De zogenoemde clan Polverino waartoe de man zou behoren, is volgens de Italiaanse justitie verantwoordelijk voor de grootschalige import van hasj uit Marokko, via Spanje naar Italië, het witwassen van misdaadgeld en afpersing. De drugs zouden verder worden gedistribueerd naar maffiagroepen in Campania en Sicilië.

In mei van dit jaar zijn in Italië 40 verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij deze clan. Daarbij werd beslag gelegd op onroerend goed, land, auto’s en motorfietsen.

Bron: Het Parool