post-title Ja wij zijn verdrietig. Wij zijn onrechtvaardig behandeld. Ook wij zijn burgers van Zeewolde. http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Screen-Shot-2017-11-08-at-00.12.29.png 2017-11-08 00:21:57 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Ja wij zijn verdrietig. Wij zijn onrechtvaardig behandeld. Ook wij zijn burgers van Zeewolde.

Ja wij zijn verdrietig. Wij zijn onrechtvaardig behandeld. Ook wij zijn burgers van Zeewolde.

Droomhuis op Park Horsterwold

Na heel lang dubben hebben wij een kavel gekocht op Park Horsterwold om ons droomhuis te bouwen. Talloze gesprekken met een voormalig wethouder van Zeewolde gingen daaraan vooraf. Een voormalig wethouder geeft vertrouwen, dus wij dachten dit kunnen wij doen. Er werd ons verteld dat wij 40 weken mochten wonen en 12 weken niet, maar het wonen en niet wonen hoefden niet aaneengesloten dus dat mocht je zelf bepalen. Wij hebben toen bedacht dat wij vaak op vakantie zouden gaan en weekendjes weg zouden plannen. Dan zou dit zeer goed haalbaar moeten zijn. Bovendien mochten wij inschrijven op het adres op het park en als wij met pensioen zouden gaan konden wij gewoon AOW ontvangen omdat wij een woonadres op park Horsterwold hadden. Verder zouden wij dan 12 weken in Spanje of een ander zonnig oord in de winter doorbrengen. Hoe anders zou het lopen…..

Vaak gingen wij kijken op onze kavel. Aan het bos. De hertjes stonden aan de overkant van de sloot te grazen. De spechten waren aan het timmeren en de vossen struinden rond. Wij werden hier zo blij van. Wij hadden zo’n zin aan dit avontuur. Wat een mooi vooruitzicht hadden wij! De bouwplannen weerden gemaakt, goedgekeurd door de gemeenten en het bouwen begon. Na bijna een jaar was het huis gebouwd. Hoe mooi, wat een mooie rustige plek, wat waren wij blij! Maar dit zou veranderen….

De realiteit van nu is zo anders. Wij bezitten een huis op een niet afgebouwd park. De huizen zijn veelal bewoond door Polen en andere nationaliteiten. De eigenaren worden gecontroleerd, want wij mogen er gewoon niet of nauwelijks verblijven. De controleurs lopen rond en spioneren of er iemand thuis is. Wij voelen ons niet veilig meer op het park en bespied door controleurs van de gemeente. Wij zijn verdrietig; onze dromen zijn in rook opgegaan en ons geld ook. De WOZ-waarde is gekelderd tot een minder dan een derde van de waarde van ons huis en wij (eigenaars) moeten twee huizen aanhouden; een woonadres en een onverkoopbaar huis op Park Horsterwold. Zoveel extra kosten: dubbele woonlasten, dubbel huisraad wat aangeschaft moet worden, dubbel onderhoud aan tuin en huis. Wie heeft er twee grasmaaiers, twee stofzuigers, twee eethoeken, twee bankstellen, twee bedden etc. etc. Nu wij!!!!!

Wij hebben veel mensen kapot zien gaan, relaties zien sneuvelen, mensen psychisch ziek zien worden en dit alles door opeens anders uitgelegde regels door de gemeente. Bestemmingsplannen die zijn gewijzigd; precies in vakanties en op momenten dat er geen aandacht voor kon zijn om te protesteren. Zo triest.

Ja wij zijn verdrietig. Wij worden niet gehoord. Wij worden onrecht aangedaan. Wij zijn ten einde raad. Hoe heeft de gemeente dit kunnen doen? Wij betalen toch ook allemaal aan de gemeente d.m.v. OZB, en andere heffingen? Wij dragen toch ook bij aan de samenleving? Wij kopen toch ook in de winkels?

Waarom doet de gemeente ons dit aan?

Ja wij zijn verdrietig.

Wij zijn onrechtvaardig behandeld.

Ook wij zijn burgers van Zeewolde.

Waarom burgemeester doet u ons dit aan?

—–

Ik durf dit verhaal nog niet onder mijn eigen naam te delen en ik ben niet de enige. We zijn allemaal bang voor de sancties. Misschien later. Wel wil ik met anderen met de pers praten, voor nu nog incognito om een en ander te laten zien en te bevestigen.. helaas nu even zo.