post-title Maffioso aangehouden in Zeewolde http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2017-10-17-om-16.32.41.png 2011-07-29 12:46:45 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Nieuws

Maffioso aangehouden in Zeewolde

Maffioso aangehouden in Zeewolde

De Nationale Recherche heeft in Zeewolde een 36-jarige Italiaan aangehouden die vermoedelijk betrokken is bij het misdaadgenootschap Camorra. De Italiaanse antimaffia-autoriteiten hadden om de arrestatie verzocht.

De man hield zich schuil op een park met vakantiehuisjes in Zeewolde, waar hij is aangehouden. De Italiaanse justitie had voor hem een Europees arrestatiebevel uitgegeven. De verdachte behoort volgens de Italiaanse justitie tot de Polverino-clan. Deze maffiatak wordt verantwoordelijk gehouden door de grootschalige import van hasj uit Marokko, via Spanje naar Italië, het witwassen van misdaadgeld en afpersing. De drugs zouden verder worden gedistribueerd naar maffiagroepen in Campania en Sicilië. De georganiseerde misdaad tiert welig in de polder. Eerder vandaag werd al een vermeend terrorist opgepakt in Almere.

Bron: POWNED