post-title Mail emotioneel verhaal van zwaar gedupeerde huiseigenaar van #buitenplaatshorsterwold. http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2229.jpg 2018-02-13 01:10:05 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Mail emotioneel verhaal van zwaar gedupeerde huiseigenaar van #buitenplaatshorsterwold.

Mail emotioneel verhaal van zwaar gedupeerde huiseigenaar van #buitenplaatshorsterwold.

Vandaag kreeg ik een mail binnen van één van de eigenaren van een woning van #buitenplaatshorsterwold.

Dit verhaal heeft hij geschreven naar aanleiding van mijn blog op de website van Buitenplaats Horsterwold, te weten: http://buitenplaats-horsterwold.nl/de-multiculturele-samenleving-op-park-horsterwold. Hij vond dit zo treffend dat hij ook zelf in de pen is geklommen. Het komt recht uit zijn hart en is naar waarheid geschreven. Ik kan dit beamen. Daarom wil ik het verhaal graag met jullie delen. Het is werkelijk  #vandroomtotdrama.


Blog #buitenplaatshorsterwold; emotioneel verhaal van zwaar gedupeerde huiseigenaar van #buitenplaatshorsterwold.

Ja hoor, daar lag de aanslag forensenbelasting weer keurig op tijd op de deurmat. Of ik voor 31 maart 2018 even € 739 wil overmaken aan de gemeente Zeewolde. Ik maak namelijk gebruik van de voorzieningen die het dorp biedt, luidt de officiële lezing. Maar…..ik woon er helemaal niet, mag er ook helemaal niet wonen in mijn woning op Buitenplaats Horsterwold, dus waarom moet ik dit eigenlijk betalen? Ik maak op geen enkele wijze gebruik van welke voorziening dan ook. Bovendien, de gemeente geeft geen enkele euro uit aan dit park. Alle infrastructuur en onderhoud komt voor onze eigen rekening.

Hoewel forens, ik woon gewoon in de Provincie Flevoland. Heb bij de notaris getekend voor een verblijf van 40 weken in mijn woning aldaar, niet dus. Agressieve en intimiderende controle en handhaving hebben ons gedwongen om een 2e woning te kopen. Dat kon maar net van onze salarissen. Nu houden we met z’n tweetjes twee woningen bezet, in weerwil van het oplopende woningtekort. Zonde van al dat geld waarvoor we andere plannen hadden. Die 40 weken kloppen dus niet, maar daar heeft die gemeente Zeewolde toch zelf ook voor getekend staat ook op papier. We voelen ons bedonderd!

Graag zou ik een dagje minder willen werken, mijn partner ook. We werken in het onderwijs en dat valt niet mee. Ik ben inmiddels 60+ en heb al een burn-out achter de rug. Minder werken is geen optie, want twee woningen bekostigen kan dan niet meer. Graag zou ik daarom mijn woning op Buitenplaats Horsterwold verkopen, weg van al die ellende, maar dat is geen optie. De Woning is conform de WOZ-waarde van de gemeente nog slechts 55% waard van wat ik er voor heb betaald destijds in 2004. Als ons spaargeld, de erfenis van mijn ouders is opgegaan in rook. Hoezo genieten van een zelf opgebouwd appeltje voor de dorst?

Ik heb niet alleen een onverkoopbaar huis, mag er dus geen 40 weken verblijven, maar heb ook volop buren om mij heen, die hier wel het hele jaar mogen verblijven. ‘Ons park’ is klein Warchau te noemen. Ik zie alleen maar Poolse met daarnaast ook Litouwse, Bulgaarse, Roemeense en Albanese kentekens rondrijden. Niet sinds kort, maar al zolang dit park bestaat en het worden er steeds meer. Sommige van deze woningen genieten meer dan bijzondere belangstelling van de politie, surveillance auto’s rijden wekelijks langs deze woningen.

Er is al een maffioso kopstuk opgepakt in het verleden. Criminelen hebben speciale interesse in dit soort parken, want ze kunnen vaak ongestoord buiten het zicht van derden hun gang gaan. De burgemeester is vast goed op de hoogte over wat zich daar afspeelt, maar nu doet deze gemeente niets. Sommige woningen worden al meerdere jaren bewoond door dezelfde ‘dubieuze’ bewoners. Het mag en kan allemaal op dit park, dankzij deze gemeentelijke overheid die dus aantoonbaar discrimineert. Nederlanders intimideert en dwangsommen opleg, buitenlandse werknemers en anderen willens en wetens permanent laat verblijven. Kent u ook artikel 1 van onze grondwet? Dit gemeentebestuur heeft er geen enkele boodschap aan met de burgemeester en Leefbaar Zeewolde voorop.

O ja, behalve forensenbelasting betaal ik ook nog onroerend zaakbelasting en rioolheffing. Maar….. het hele rioolstelsel tot aan de waterzuivering is toch eigendom van onze eigen VVE? Dat is toch gewoon ordinair diefstal. Iedere aansluiting laten betalen voor iets wat van ons zelf is, hoeveel gekker wordt het hier nog…..

En de Zeewolder bestuurders, die zijn er toch VOOR de burger? Nou nee, hier niet dus. Ze mogen gewoon discrimineren, mensen emotioneel en financieel kapot maken. Hebben inmiddels miljoenen euro’s gemeenschapsgeld uitgegeven om ‘hun gelijk’ te halen. Onterecht aanslagen opgelegd. Derden, lees het AZC en Polenhotel zonder onze toestemming aangesloten op ons riool, dus illegaal bezig zijn. Dat alles kan gewoon in de Provincie Flevoland door een gemeentebestuur dat iedere mogelijkheid aangrijpt om moedwillig ons leven kapot te maken. Dit alles toegestaan door een democratisch gekozen gemeenteraad. Het meest wrange is, ze komen er nog mee weg ook. Wie grijpt hier eens in, provincie, landelijke overheid?

Graag zou ik gewoon mijn naam onder deze blog zetten, zou moeten kunnen in een democratie. Toch kies ik bewust ervoor dit niet te doen. Represailles van dit rancuneuze gemeentebestuur zijn niet uit te sluiten. Vaak slaat met direct terug bij onwelgevallige berichtgeving of actie van de andere partij, dictatuur in de polder noem ik dit.