post-title Mijn vogels in de tuin op #buitenplaatshorsterwold bijna de dupe.. http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_0870.jpg 2018-01-03 17:11:51 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Mijn vogels in de tuin op #buitenplaatshorsterwold bijna de dupe..

Mijn vogels in de tuin op #buitenplaatshorsterwold bijna de dupe..

Vogeltjes in de tuin

Ik vind het heerlijk om naar vogeltjes te kijken. Daarom hang ik bij ons huis op Park Horsterwold altijd vogelvoer op. Het hele weekend kan ik daar dan van genieten. De vogels mogen de hele week door eten, want het voer blijft natuurlijk gewoon hangen aan de bomen etc. Het volgende weekend hang ik dan weer nieuw voer op, zo gaat het de hele winter door. Wat een leuke bezigheid is dat. Echt genieten in het weekend; een moment om de hele week naar uit te kijken.

Op zaterdag en op zondag zit ik voor de haard en kijk naar buiten. De bonte specht, de koolmeesjes, de pimpelmeesjes, het roodborstje, de lijsters, de merels, de eksters etc. vliegen af en aan. Een genot om naar te kijken. Het ultieme vakantiegevoel op #buitenplaatshorsterwold.

De afgelopen paar jaar was het wel anders. Ik was bang, bang om voer voor de vogeltjes op te hangen. Bang dat de controleur zou zien, dat er voer buiten hing voor de vogels. Met het gevolg dat er geen vogels meer in de tuin zaten. Echt niet leuk, ik miste het zo. Het mooie weekendmoment van vogeltjes kijken was er niet meer.

Daarom ging dit jaar ging de knop om. Ik heb weer van alles opgehangen voor de vogels. En zo mooi; de vogels kwamen weer in de tuin. Als eerste kwam de bonte specht voorzichtig kijken. Hij vloog naar een tak in de boom en toen half om het huis om daar op een tak naar binnen te kijken in onze kamer. Zo mooi. Ik was helemaal ontroerd. Daarna kwamen de koolmeesjes, pimpelmeesjes, lijsters, merels, het roodborstje, vinkjes, kortom de hele vogelfamilie kwam op bezoek.

Ik ben weer blij. De vogeltjes zijn blij. Ieder het weekend hang ik allerlei vogelvoer op en de vogels kunnen er dan de hele week van eten. En ik kan het hele weekend vogeltjes kijken.

Ik heb me voorgenomen om me niet meer zo veel aan te trekken van de controleur. Niet meer bang te zijn. Een beter gevoel te hebben als ik op #buitenplaatshorsterwold ben. Tenslotte mag ik 40 weken in mijn huis verblijven. Het hoeft niet aaneengesloten te zijn, dus ik doe niets fout. Ik mag gewoon in mijn huis verblijven en zoveel vogelvoer ophangen als ik wil. En de controleur; hij mag de boom in, als hij maar bij mijn vogeltjes vandaan blijft.

#vandroomtotdrama, #buitenplaatshorsterwold