post-title Miskoop http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_2229.jpg 2017-12-29 17:04:16 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog
Miskoop

Iedereen heeft wel een keertje een miskoop gedaan. Je koopt schoenen die knellen en in de kast blijven staan, het jurkje is te kort of te krap en de tas is toch niet zo handig als je eerst wel dacht. De jas is niet goed waterdicht en ga zo maar door. Zonde van het geld, maar het gebeurt iedereen wel een keertje.

Wat als je miskoop een veel groter bedrag betreft? Wat als je miskoop over een half miljoen gaat? Ja zulke dingen gebeuren ook. Het is ons overkomen helaas.

Wij kochten een vakantiehuis op Park Horsterwold en dat is een grote miskoop gebleken. En niet alleen wij veel mensen hebben op dit park een miskoop gedaan. Alles wat wij ons hadden gedroomd is niet waar gebleken. Alle verkooppraatjes klopten niet. 40 Weken in je huis verblijven en 12 weken elders vertoeven zoals ons door de verkoper (oud-wethouder gemeente Zeewolde) werd verteld is door de gemeente Zeewolde opeens anders uitgelegd. Want verblijven in je huis? Dat is ons bijna onmogelijk gemaakt door de vele controles die door de gemeente Zeewolde worden gepleegd. En 40 weken vindt de burgemeester ook niet goed. Hij heeft alle regeltjes aangepast en bestemmingsplannen gewijzigd zoals het hem en zijn staf ambtenaren het beste uitkwam.

Ja en nu zitten wij met een vakantiehuis op een niet afgebouwd park, dat grotendeels bewoond is door veelal Polen (ja zij mogen wel op het park wonen blijkbaar). Vakantiegangers komen er niet veel; ze hebben op Google Earth wel al gezien dat er een asielzoekerscentrum en Polenhotel om de hoek zijn. Bovendien kunnen ze wel in de recensies lezen dat Park Horsterwold niet het aantrekkelijkste park in Nederland is met de vele arbeidsmigranten die er vertoeven. Mochten ze toch nog komen (ze hadden even niet goed opgelet zeker) dan komen ze een volgende keer echt niet terug.

Ons vakantiehuis is ondertussen onverkoopbaar geworden. Eventueel geïnteresseerde aspirant-kopers keren snel om als ze alle Poolse auto’s op de grote parkeerplaats bij de ingang van het park zien staan. De prijzen van de huizen zijn ontzettend laag en dan nog niet te verkopen. De prijs van ons huis is nog ongeveer een vierde van de echte waarde. De OZB-waarde van ons huis ligt slechts iets hoger dan alleen de grondprijs, dat is dus de prijs die wij betaald hebben voor de grond zonder huis er op.

Ja ons vakantiehuis is een miskoop. Een miskoop met dank aan de gemeente Zeewolde. Met dank aan de handhavende burgemeester en ambtenaren (weten ze eigenlijk wel waarom ze selectief handhaven?). De burgemeester die, zoals in het dorp wordt gefluisterd, zelf meer in Raalte verblijft dan in Zeewolde, omdat zijn vrouw Zeewolde niet zo ziet zitten. Misschien moeten wij de burgemeester ook maar eens gaan controleren. Kan hij ook voelen hoe verdrietig je hiervan wordt…….

Ondertussen zitten wij met een miskoop. Een hele grote miskoop!

Voor ons (en met ons veel andere mensen) is de aankoop van een op papier aantrekkelijke vakantiewoning geworden tot “van droom tot drama”.

Een verdrietige eigenaar van een woning op Park Horsterwold.

#buitenplaatshorsterwold,#vandroomtotdrama#