post-title Pensioen http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2017-11-15-om-17.18.05.png 2017-11-15 17:21:01 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Pensioen

Pensioen

Bij de overheid en bij veel bedrijven ben je in de gelegenheid om pensioen op te bouwen. Je legt elke maand een gedeelte van je salaris in en als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt krijg je van deze aangelegde “spaarpot” aanvulling op je AOW. Het pensioenfonds van jouw werknemer belegd en beheert het geld voor je, zodat er een zo goed mogelijk rendement wordt bereikt. Heel mooi geregeld dus.

Mijn man en ik hebben zelf een bedrijf. Wij zijn dus ondernemer. Als ondernemer moet je zelf zorg dragen voor je pensioen. Dit kun je op heel veel manieren doen. Sparen, beleggen in aandelen, beleggen in onroerend goed etc. Vanwege de slechte economische situatie was het resultaat van beleggen in aandelen behoorlijk risicovol. Sparen bracht nagenoeg geen rente op, dus wij besloten te gaan beleggen in onroerend goed voor ons pensioen.

Na brede oriëntatie kochten wij een stuk grond op Park Horsterwold in Zeewolde en bouwden er een mooie woning op. De woning werd precies volgens de regels van het bestemmingsplan gerealiseerd. Het werd een mooi ruim huis, gelegen op een mooie plek op het park. Wij werden er helemaal blij van. Het plan was om het later te verkopen en van de opbrengst een aanvulling op de AOW te genereren. Tot dan mochten we er 40 weken van het jaar wonen werd ons verteld door de verkoper van de grond. Deze 40 weken hoefden niet aaneengesloten te zijn. 12 Weken per jaar mochten we er niet wonen; dus dat werd veel weekendjes weg en op vakantie. Geen straf leek ons.

Wij zijn nu al heel wat jaren verder en ook vele jaren ouder. Wij vragen ons echter af of wij ooit pensioen uit onze woning zullen kunnen gaan halen. De situatie op Park Horsterwold is slecht. Erg slecht. Het is verworden tot een 2e Polenhotel van Zeewolde; het loopt namelijk over van Polen. De parkeerplaats voor het terrein staat vol met Poolse auto’s en de woningen zijn grotendeels bewoond door Polen. De eigenaren van de woningen zagen zich genoodzaakt hun woning te verhuren aan Polen, omdat zij zelf werden verbannen (controles en dwangsommen werden hiervoor gebruikt) door de gemeente Zeewolde. Maar niet alleen Polen, ook Albanezen, Litouwers en andere nationaliteiten wonen op het Park Horsterwold.

Onze woning is onverkoopbaar geworden. Als er een aspirant-koper bij de parkeerplaats van Park Horsterwold aan komt rijden keert hij snel weer om. Zoveel Poolse auto’s dat voelt niet goed denken ze. De huizen zijn goedkoop geworden, spotgoedkoop. De WOZ-waarde is gedaald met meer als de helft van de waarde van het huis. Daarmee onverkoopbaar, dat wordt dus procederen met de gemeente Zeewolde. Ook dat zal weer geld gaan kosten; de advocaten worden rijk aan ons.

Ons spaargeld is verdampt.

Ons pensioen is verdampt.

Onze dromen zijn vervlogen.

Als wij de pensioengerechtigde leeftijd mogen bereiken moeten wij waarschijnlijk gewoon doorwerken. Laten we hopen dat onze gezondheid ons niet in de steek laat en dat we dit nog lang kunnen doen.

Het is een hard gelag, we hebben altijd hard gewerkt voor later en doen dit nog steeds.

Gemeente Zeewolde u wordt bedankt! Dit is onrecht! Als gemeente moet u zich schamen. Dit is discriminatie. Polen mogen gewoon op Park Horsterwold wonen, eigenaren worden weggepest. De WOZ-waarde daalt door uw toedoen met meer als de helft van de waarde van ons huis en criminelen vestigen zich op het park om criminele activiteiten te ontplooien. Gemeente Zeewolde schaam u!

Eigenaar Buitenplaats Horsterwold.