post-title Prins ziet het licht in ‘Deep Democracy’. Lessons learned? http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/democracy-e1511173486430-1024x555.jpg 2018-01-19 12:05:19 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Prins ziet het licht in ‘Deep Democracy’. Lessons learned?

Prins ziet het licht in ‘Deep Democracy’. Lessons learned?

Prins ziet het licht, denkt ze ….

Zoals 30 december 2016 al aangekondigd in het Financieele Dagblad in een artikel van Rob de Lange is Winnie prins een cursus Deep Democracy gaan volgen. En zoals we allemaal hebben kunnen lezen in het januarinummer van Blik op Zeewolde heeft ze deze afgesloten met als gevolg, dat ze nu zelf binnenkort een workshop gaat geven op een wethoudersbijeenkomst.

Een mooie verkiezingsstunt dat is het! 

Weet u wie deze methode (Deep Democracy) heeft ontwikkeld? Dat was Nelson Mandela. Hij ontwikkelde de methode om de stem van de minderheid maximaal mee te laten wegen bij het nemen van besluiten. Ja Nelson Mandela geloven wij. Wie is niet een groot fan van hem. Wat een man. Wereldwijd bekend! Hij stond echt voor zijn volk. Maar zal Winnie Prins de stem van de minderheid wel écht maximaal laten wegen bij het nemen van besluiten? Nou dan mag ze ons inziens wel heel hard gaan oefenen om zichzelf te gaan veranderen. Wij geloven er in ieder geval niet in. En daar hebben we alle aanwijsbare redenen voor. Winnie Prins geeft met voorbeelden aan waar het mis is gegaan in Zeewolde, maar legt de schuld (zo blijkt) bij anderen. En dat klopt niet.

Want #Leefbaarzeewolde is zelf verantwoordelijk, #leefbaarzeewolde heeft inmiddels heel veel steken laten vallen. Dus een deep democracy tip aan Winnie: Misschien ook eens naar jezelf kijken Winnie Prins? Want jij bent toch de frontvrouw van #leefbaarzeewolde?

We geven je nog een paar voorbeelden van gebrek aan ‘deep’ democratie van jouw #leefbaarzeewolde:

  • Ten aanzien van AZC is er geen invulling aan het begrip democratie (inspraak) gegeven
  • In geval van het Zwembad wordt door #leefbaarzeewolde beslist wat goed is voor de bevolking van #gemeentezeewolde
  • #leefbaarzeewolde weigert diverse mensen in Zeewolde om lid te worden van #leefbaarzeewolde. Verander hierin het woord democratie maar in discriminatie.
  • In het geval van #buitenplaatshorsterwold heeft #leefbaarzeewolde nooit moeite gedaan om in overleg te treden. #leefbaarzeewolde veroordeelt eigenaren bij voorbaat als zijnde “criminelen die wisten waar ze aan begonnen”. Geen democratie.
  • Winnie Prins gaat tekeer tegen niet-plaatselijke politieke partijen, vreemd.. het zijn Democratische rechten om op een partij naar keuze te stemmen?
  • Etc. etc.

Het idee alleen al, dat na dit alles wat de revue aan voorvallen en beleid heeft gepasseerd, Winnie Prins de ideeën van Nelson Mandela gaat prediken. Nelson Mandela zou zich omdraaien in zijn graf. Tenzij Winnie Prins natuurlijk de deep democracy filosofie zo heeft laten doordringen dat ze denkt ‘Lessons learned’; laten we met elkaar in gesprek gaan.

Is dat niet het geval, dan is en blijft #leefbaarzeewolde een politieke partij bij uitstek, die zich tegen de democratie keert, en dan goede sier maakt met het begrip Deep Democracy. Dat laatste hopen we niet want FOEI!!!!! Dat is dan pronken met andermans veren!!

Beste Winnie Prins, we nodigen je uit om sámen tot een voor allen goede oplossing te komen. Wij geloven namelijk heilig in Deep Democracy.

Oproep aan iedereen. Blijf ons volgen: #buitenplaatshorsterwold, #vandroomtotdrama tot #vandroomtotdeepdemocracyoplossing