post-title …van Droom tot Hel(p)!! http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2018-01-03-om-16.32.48.png 2018-01-03 16:36:04 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

…van Droom tot Hel(p)!!

…van Droom tot Hel(p)!!

Het verhaal begon ruim 11 jaar geleden.

Wij hadden een gezin met 3 dochters. Het waren 3 paarden-meisjes. We hadden een eigen paard en deze stond op een pensionstal in Zeewolde. Wij hadden zelf een koopwoning in Almere en reden dagelijks heen en weer van Almere naar Zeewolde en terug van Zeewolde naar Almere.
Onze oudste dochter, woonde samen met haar vriend in Almere.

Nou ja woonde samen? Haar vriend had 2 banen en was buiten een normale werkweek ook minstens 4 dagen per week de avonden en de weekenden niet thuis, omdat hij voetbaltrainer van beroep is en daarnaast nog een eigen voetbalschool runt.
Onze oudste dochter was dus veel bij ons en op de stal te vinden.

Nu reden wij op een dag naar een wedstrijd en kwamen langs #buitenplaatshorsterwold.
Een prachtig park, met alleen maar mooie tot prachtige villa’s. Er waren nog genoeg kavels te koop. Het bleek een vakantiepark, maar een caravan of een chalet mocht je hier echt niet plaatsen. Sterker nog, er mochten kasten van huizen neergezet worden, vele malen groter dan normale vakantiewoningen.

De enige voorwaarde was dat je hier 40 weken mocht wonen en er 12 weken per jaar niet mocht zijn.
Dat was mooi, zo konden wij er met lekker weer naar toe en vakanties vieren en het was ook top voor familie en vrienden. Wij zijn toen om tafel gaan zitten met de kinderen om te overleggen.

Onze oudste, die merendeel alleen was, onze middelste die vaker bij haar vriendje sliep dan thuis.
Het idee was; waarom zouden wij ons huis niet verkopen en bij onze oudste dochter intrekken?

Voor haar was dit gezellig voor de dagen dat zij alleen was. En wij zouden toch enkele dagen per week ook in onze woning in Zeewolde kunnen vertoeven, heerlijk genietend vlak bij de paarden en zij konden ook gebruik van het huis op #buitenplaatshorsterwold maken. Op deze manier konden wij een kavel kopen en een prachtig huis er op laten bouwen, waar we dan weer met z’n allen plezier van konden hebben.

Nu onze handtekening, dat was de eerste stap richting hel!

Vanaf de eerste steen, die gelegd werd, kregen wij al te horen, dat de gemeente, die zelf toestemming had gegeven om er veel te grote woningen te laten bouwen, het de mensen hier tot wanhoop bracht.

En dat is ook zo gebleken, 12 weken niet op #buitenplaatshorsterwold verblijven was voor ons natuurlijk totaal geen probleem. We waren tenslotte vaak bij onze dochter, weekendjes weg en op vakantie naar de zon. Maar de dagen die we er wel verbleven, hebben wij ervaren als verschrikkelijk!

Je kon bij je eigen huis niet eens in je bikini liggen, want de gemeente lag gewoon in de bosjes te gluren. Ze belden op ieder tijdstip van de dag zo maar aan je deur, ze stonden ‘s morgens vroeg om 6 uur nummerborden van auto’s op te schrijven van auto’s bij #buitenplaatshorsterwold .
En als je dan zei: “maar het is onze vakantie woning, het is verdorie hartje zomer, dan werd er gezegd, tja dat je hier 12 weken per jaar niet mag zitten, betekent niet dat je hier de andere weken wel mag vertoeven”.
Het was zo erg, de gemeente kwam juist altijd als het prachtig weer was, of in vakantietijden en zelfs met de feestdagen. Iedereen op het park werd er panisch van.

De een na de ander werd aangeschreven, wanneer ze het vermoeden hadden dat er permanent gewoond werd. Maar hoe vaak moet je dan controleren als zij dit vermoeden er was?
Mensen wilden niet eens meer naar hun vakantiewoning toe. Het kon maar zo zijn dat je er paar weken niet kwam en dat je er net weer wel aanwezig was als er weer controle langs kwam.

Conclusie: fijn recreëren: echt niet, een tuinslag in je voortuin? Dat is voor de gemeente al een reden om aan te nemen dat er permanent gewoond wordt.

Dus je moet je huis vooral niet gezellig maken en met de kerst geen feestverlichting ophangen.
Was je toevallig in je eigen woning en er was controle, dan dook je weg. Ja het klinkt gek, maar je doet het. Ze geven je een namelijk het gevoel een grote crimineel te zijn.
Maar wel jaarlijks dikke forenzenbelastingrekeningen moeten betalen, omdat we er recreëren. En onroerend goed belasting betalen alsof het een villa midden in het centrum betreft.

Ondertussen werden wij gepest, er werd niet gestrooid in de winter, er was geen verlichting, tja het was tenslotte een bosweggetje, dat moest vooral zo blijven, daar mocht niets aan gedaan worden. Totdat ze bedachten geld te kunnen gaan verdienen aan Polen, arbeidsmigranten, die in Zeewolde konden gaan werken.

Nog geen 100 meter van ons mooie vakantiepark, werd een groot Polenhotel neergezet.
Die Polen lagen zomers in ons zwembad, in hun onderbroek. Dat was nog niet genoeg, naast het Polenhotel werd een AZC gevestigd. De weg door het bos werd verbreed, er kwam verlichting en er werd gestrooid.

Ons rustige bospad, werd plots vol met lopende mensen en druk verkeer. Bussen met Polen, werden hierheen gebracht, in het ja wel voor de gemeente zo belangrijke bos, waar ze zelf ieder jaar honderden bomen neerhalen (kapbos).

Ondertussen werden wij al jaren weg gepest. Het dorp Zeewolde, wat eerst een leuk vakantiedorpje was, lijkt langzaam een spookstad te worden, de een na de andere winkel sluit en het loopt vol met Polen en asielzoekers die geen geld uitgeven en alleen een biertje bij hun eigen supermarkt (op hun park) kopen. Niet echt aantrekkelijk voor vakantiegangers.

Het is niet leuk meer om te vertoeven op #buitenplaatshorsterwold, de mensen die hier een woning hadden zijn weggetreiterd door alle stiekeme controles van gemeente Zeewolde. Duizenden mensen, plaatsten ze in het bos, maar ‘wij belemmeren de recreatie in het gebied’ de motivatie van de gemeente om ons na te jagen. Wij worden behandeld als een stel grote criminelen, die dag en zelfs ‘s nachts in de gaten gehouden worden.

Geen mens gaat hier nog graag naar toe. Buren zijn noodgedwongen vertrokken, huizen staan leeg of zijn opgekocht door de bank; de mensen achterlatend met grote schulden of gedwongen uit nood hun huis te verhuren, door bedrijven, die het hoe krom het ook klinkt, de huizen weer verhuren aan arbeidsmigranten.

Ook wij hebben dit helaas moeten doen, om maar niet aan de afgrond te raken. Wij kunnen zelf niet meer naar #buitenplaatshorsterwold toe, ik werd langzaam gek, buren die nooit meer kwamen en het idee dat je altijd in de gaten werd gehouden maakten mij tot wanhoop. Zo erg dat wij ook nooit meer van onze woning kunnen genieten.

Geen hond wilt en kan hier meer fijn vertoeven. Je kunt het niet meer normaal verhuren en je huis verkopen kun je al helemaal niet meer.

Gemeente Zeewolde, heeft aanpassingen gedaan aan het bestemmingsplan van #buitenplaatshorsterwold.
En door hun hele beleid zit hier niemand meer fijn in de tuin. Het stikt hier van de buitenlanders met al hun verhalen er omheen en de waarde van onze woningen is tot de bodem gezakt.
Alle mensen die ooit hun woning op #buitenplaatshorsterwold hebben neergezet staan echt met hun rug tegen de muur.

Ieder voor zich probeert hier op #buitenplaatshorsterwold het hoofd boven water te houden.

Wij kunnen niet in een bootje stappen, en om hulp vragen.

Maar we blijven wel hopen dat er mensen zijn, die onze situatie serieus nemen.

Die begrijpen, dat wij hier met z’n allen niet voor gekozen hebben.

Wij zitten hier niet voor een habbekrats. Het zijn vaak onze enigste en laatste centen.

En ook wij betalen ons blauw aan belastingen.

Het is een serieuze noodkreet.

A.U.B. wie wil ons helpen !!!

Wij kunnen op dit moment zelf alleen nog maar wachten, op het genadeschot van de gemeente Zeewolde.
Wie ons leven, tot een hel maakt.

Naar waarheid en met diepe droefheid geschreven.
kaveleigenaar Buitenplaats Horsterwold.
#vandroomtotdrama