post-title Verslag recreatiewoning kavel 8 aan de Bosruiterweg 25: ‘Ik weet het niet meer HELP!!’ http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/Screen-Shot-2017-10-23-at-23.29.03.png 2017-10-15 16:18:59 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Verslag recreatiewoning kavel 8 aan de Bosruiterweg 25: ‘Ik weet het niet meer HELP!!’

Verslag recreatiewoning kavel 8 aan de Bosruiterweg 25: ‘Ik weet het niet meer HELP!!’

Verslag onze recreatiewoning kavel 8 aan de Bosruiterweg 25

In 2002 kochten wij Fam. Fokkink een kavel op Horsterwold (HW). Wat wilden wij met deze kavel? Aangezien wij in een bedrijfswoning woonden in Lelystad dachten wij aan het welverdiende appeltje voor de dorst. Bovendien mocht je in deze recreatiewoning 40 weken wonen en 12 weken niet. Hier zouden wij gerust van onze oude dag kunnen genieten. Lekker buiten in de rust en de natuur zoals we dat al onze huwelijks jaren al gewend waren op de boerderijen waar mijn man werkzaam was.

HW was nog volop in ontwikkeling en wij gingen op zoek naar een mooi huis. Hierbij moest dit huis aan bepaalde eisen voldoen. Wij hielden hier rekening mee. Wat schets onze verbazing dat er allerlei huizen gebouwd werden na ons die veel groter waren of andere zaken kregen bv een externe overkapping. In ons plan werd dat niet toegestaan. Zelfs een buurman die 2 schuurtjes van 6 m2 bouwde moest er 1 weer afbreken.

Wat een raar gemeentelijk beleid vonden wij dat. Toen ons huis eenmaal gerealiseerd was gingen wij het via Micazu.nl een verhuurorganisatie voor vakantie verblijven verhuren. Dit liep niet storm. Echter de huizenmarkt was nog volop in beweging en in Zeewolde was er bijna geen tijdelijke huur mogelijk dus verhuurden wij het ook aan mensen die een tijdelijke woonruimte zochten. Tot zover geen problemen. Het huis werd dus regelmatig verhuurd aan toeristen en tijdelijke bewoners.

De controles werden opgang gebracht door de gemeente en wat schets onze verbazing toen wij een rapport opvroegen. Wat werden er vreemde zaken geconstateerd. Bv op mijn tafel stond altijd een bos zijde anjers. De constatering er staan bloemen op tafel ,het huis maakt een bewoonde indruk. Mijn man die altijd het tuinonderhoud zelf doet kreeg te maken met; het gras is niet gemaaid en lang. Onmogelijk omdat er wekelijks gemaaid wordt. Maar goed het huis maakt een onbewoonde indruk. Evenzo het gras is gemaaid het huis maakt een bewoonde indruk. In een week hadden we 2 gezinnen in de recreatie verhuur met kleine kinderen. Deze mensen hadden fietsjes ed. mee op vakantie. Je raadt het al, het maakte een bewoonde indruk. Goed gezien controleur.

Toen de controles scherper werden bleek dat zich een Poolse meneer had ingeschreven op ons adres en kregen we een aanschrijving voor een boete, maar wij wisten van niets. Naar heel veel stress en veel telefoontjes naar de gemeente kregen we de boete niet en bleek dat wij toch geen bewoning van onze woning toestonden.

In deze telefoongesprekken werd echter wel beweerd dat wij die meneer moesten sommeren het huis uit te gaan . Ja maar hoe dan en waar was hij. Veel rekeningen kwamen in onze brievenbus terecht , meneer hebben we nooit gezien. Ook bij informeren bij verhuurbedrijven kwam Mn. niet meer bovenwater. Mn. was weer naar Polen

Daarna stortte de huizenmarkt in en kregen we alleen nog maar echte recreanten zoals de gemeente dat wil zien in ons huis. Af en toe een gezin uit Canada die wat langer bleven en in 2015 een gezin uit Spanje. Deze mensen wilden de geboorte van hun kleinkind afwachten maar kregen een nare verrassing. De heer des huizes kreeg darmkanker. Uiteindelijk hebben ze langer dan een jaar in ons huis verbleven en we kregen geen last van een controle.

In 2016 nadat de Spanjaarden waren vertrokken kwam er een Nederlands gezin met de vraag of ze ons huis tijdelijk mochten huren. Ze konden hun huis snel verkopen maar het nieuwe appartement was nog niet klaar. Ze dachten dat het ongeveer een jaar ging duren. De vergunningen waren op het gemeentehuis vertraagd om wat voor reden? Ze hadden het appartement gekocht en wij waren te goedertrouw dat dit geen probleem op zou leveren immers ze zouden er tijdelijk gaan wonen. Er deed zich één vervelend probleem voor Mn. wilde geen toeristen belasting betalen omdat ze immers inwoners van Zeewolde waren al 16 jaar lang. Ze lieten zich inschrijven en toen waren de rapen gaar.

Op 23 december net voor Kerst kregen wij de aanzegging dat het huis voor 1 februari vrij moest zijn anders moesten wij de boete van 25 000 euro gaan betalen.

Probeer net voor Kerst nog iets te regelen alle ambtenaren waren niet beschikbaar. Net na januari kon ik uitstel krijgen tot 1 maart omdat wij dachten een afspraak voor een half jaar te hebben met de familie. Deze weigerde echter het huis te verlaten en wij waren nalatig geweest een getekende overeenkomst terug te krijgen, je vertrouwd elkaar immers..

Onze kerstdagen waren niet leuk als er nog aan denk schiet ik weer vol. Wat wordt het; een gelukkig nieuw jaar we weten het niet.

We hebben toen een advocaat ingeschakeld omdat we hier zelf moeilijk mee konden omgaan, er is heel veel woede, maar ook veel verdriet en vooral heel veel onzekerheid.

De huurwet beschermd de huurders en onze advocaat zag weinig hoop op een spoedig vertrek uit het huis. Ze koos voor de minnelijke weg met de huurders en tevens ging ze bij de gemeente de onredelijkheid van de aanzegging aanvechten. Dit lukte gelukkig allemaal voor onze uitstel termijn van 1 maart 2017.

Ook onze huurders hadden allerlei zaken geprobeerd om in gesprek te komen, zelfs de burgermeester is aangesproken door mw. en zij werd door verwezen naar een ambtenaar die haar een goed gevoel gaf over de zaak er zou wel nagekeken worden en we kwamen er wel uit.

We kregen uitstel tot 31 augustus 2017 ondertussen werden er door de advocaat en onze huurders afspraken gemaakt over het verlaten van het huis. Hiermee zouden wij, mocht het nodig zijn een kortgeding kunnen aanspannen voor 31 augustus. Je kunt wel stellen dat ook dit geen leuke periode geweest is. Vaak genoeg moest ik de telefoon, in een gesprek met de advocaat, overgeven aan mijn man omdat ik te emotioneel werd.

We hebben een hoor zitting gehad en ook daar kregen we geen gehoor de gemeente heeft het recht. Zelfs nadat onze huurder verteld had dat zij in een ongelukkige situatie * terecht waren gekomen. Werd hier geen rekening mee gehouden. Ook onze huurders kregen een aanschrijving dat zij het huis dienden te verlaten op straffe van dezelfde boete 25000 euro.

*Tijdens het landelijk darmonderzoek was er ook bij mw. darmkanker geconstateerd. Hoe komen die slechte genen in ons mooie huis terecht. Begon bijna te denken dat dit de invloed van het gemeente bestuur is allemaal negativiteit.

Uiteindelijk hebben onze huurder in augustus nog weer een gesprek gehad met dhr. Vader senior beleidsambtenaar waar mw. al eerder mee had gesproken. Het werd een kort gesprek en er werd besloten dat de fam. tot uiterlijk 1 februari 2018 mag blijven wonen. De aanzeggingen vervallen niet, maar worden uitgesteld. Hun nieuwe appartement zal omstreeks 15 november worden opgeleverd dan moet er nog wat gedaan worden keuken, badkamer ed. . We hebben dit schriftelijk laten bevestigen ook naar onze advocaat. Want je kunt je oren en ogen niet geloven.

Inmiddels zitten we nu in oktober en zijn we ruim 9000 euro aan advocaat kosten kwijt. Had de gemeente dit in februari 2017 al niet kunnen bedenken? We hebben rechtsbijstand maar zijn niet verzekerd voor vermogen, waaronder onze recreatie woning valt. Of we dan nu wel vermogen konden verzekeren werden we bij onze 2 verzekeraars afgewezen omdat dit geval wat wij uit eigen zak betaald hebben gespeeld heeft. De huurpenningen van deze fam. 2016 en 2017 dekken dus niet onze kosten.

Ik ben blij dat het nu zo gelopen is met name voor onze huurders zij hebben ook ellende genoeg gehad met hun gezondheid. Hebben deze spanningen er mede aan bij gedragen wie zal het zeggen.

Wat blijft er voor ons. Verdriet, onzekerheid, woede tegen de gemeente en hun onheuse bejegening.

Kunnen we nog gaan genieten van ons bezit, durven we er nog naar toe wanneer het straks weer leeg is. Mijn man en ik zijn beiden nu thuis en hebben een andere woning in Dronten kunnen kopen omdat de onzekerheid van HW er was en wij er niet naar toe durven immers de gemeente hanteert geen 40/ 12 meer. Dat houdt in dat we nu twee woningen moeten onderhouden. Verkopen is een optie maar een woning op een kavel van 900 m2 met 4 ruime slaapkamers, waarvan 1 gelijkvloers is gesitueerd en 2 badkamers is op dit moment niets waard. Zolang we kunnen gaan we ons mooie huis niet weggeven.

Ik zou zo graag aankomend voorjaar ongestoord willen genieten van ons huis, de vogels willen horen en de ons zo vertrouwde koekoek horen. Maar ik ben tegelijker tijd ook zo bang, dat als wij daar weer een paar dagen zijn, we ons moeten gaan verantwoorden voor een controleur. Moeten we onder de vensterbanken duiken en de gordijnen dicht houden.

Nee toch, zo mag het toch niet zijn in Nederland.

Daarnaast hebben we nu gehoord is onze WOZ waarde gedaald naar 155.000 euro, was 220.000. Wat is de gemeente van plan. Willen ze onze woningen gaan opkopen en er polenhotel van maken of asielzoekers in huisvesten. De toekomst wordt steeds onzekerder.

We betalen forensen belasting en toeristen belasting maar tuinafval naar het milieupark wegbrengen is niet toegestaan evenals huisafval terwijl ik toch forensen belasting betaal om er 90 dagen te mogen verblijven, of te mogen recreëren of wonen. Ik weet het niet meer HELP!!