post-title Vlagprotocol?! #buitenplaatshorsterwold#, #vandroomtotdrama# http://buitenplaats-horsterwold.nl/wp-content/uploads/IMG_0688-002.jpg 2017-12-29 16:43:55 yes no Geplaatst door: Categorieën:  Blog

Vlagprotocol?! #buitenplaatshorsterwold#, #vandroomtotdrama#

Vlagprotocol?! #buitenplaatshorsterwold#, #vandroomtotdrama#

De Nederlanders die een Nederlandse Vlag in huis hebben, gebruiken deze vaak op 27 april en op 4 en 5 mei: daarna verdwijnt de vlag weer in de kast. Het kan voorkomen dat hij even een zijn donkere plek verlaat om aan te geven dat de zoon of dochter des huizes geslaagd is voor een examen of (en dat kan en mag) wanneer iets gevierd wordt, bijvoorbeeld een jubileum, huwelijk, ja zelfs een verjaardag. De gewone Nederlander vlagt dan normaliter ook niet op 31 januari, 27 april, 4 mei, 5 mei, 17 mei, laatste zaterdag in juni, 15 augustus, derde dinsdag van september, 7 december en 15 december. Dit gebeurt meestal alleen bij overheidsgebouwen.

Wist u dat de Nederlandse vlag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gehesen mag worden? Tenzij aan beide zijden de Nederlandse vlag volledig verlicht is?

Op Park Horsterwold wapperen ook veel vlaggen, maar dat zijn Zuid-Afrikaanse vlaggen. Deze vlaggen hangen dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit in weer in wind te wapperen. Ze worden niet binnen gehaald. Ze raken aangetast door weer en wind, maar blijven hangen. Waarom? Waarom hangen deze vlaggen in groten getale op Park Horsterwold? Het is één groot raadsel. Niemand weet het; behalve degene die ze heeft gehesen natuurlijk.

Er wonen geen Zuid-Afrikaanse mensen op Park Horsterwold. Nee de mensen in de huizen waar de Zuid-Afrikaanse vlag wappert komen voornamelijk uit Midden-Europa. Veelal uit Polen. Raar, waarom dan geen Poolse vlag? Dan begrijpt de gemeente Zeewolde tenminste dat er Polen op Park Horsterwold verblijven. De kentekens van de Poolse auto’s worden namelijk niet door de gemeente Zeewolde herkend. Een vlag moeten ze toch wel herkennen zou je denken toch? Of misschien ook wel niet. Alle Zuid-Afrikaanse vlaggen zijn gemeente Zeewolde namelijk ook nog niet opgevallen. Er wordt tenminste geen aandacht aan geschonken.

Of zal de gemeente Zeewolde wel weten wat die Zuid-Afrikaanse vlaggen betekenen?

Onderstaande foto is een foto van een Zuid-Afrikaanse vlag; deze foto is genomen op Park Horsterwold. (Dus gemeente Zeewolde als u dit leest, dan weet u waar u op moet letten.)

Iedereen die geïnteresseerd is in dit raadsel kan komen kijken op Park Horsterwold. U bent van harte welkom!

En volg ons: #buitenplaatshorsterwold#, #vandroomtotdrama#